Korv extra allt

Korv extra allt
Funderar du på mat när alla andra bara vill ut i skogen. Ja, va fasen äta ska ju alla och helt klart kan maten förgylla en dag både med och utan jaktlycka.

 

Mat ute ska vara enkelt, inget krångel. Snabbt och smidigt. Det som behövs är en eld och lite förberedelse. Vi kör på en variation av den älskade jaktkosten grillkorv.

Tunnbrödrulle med potatisstomp

(4 pers)
  • 1-2 korvar per person, välj lite tjockare, smaksatt korv
  • 4 st tunnbröd
  • rostad lök
  • stark senap och någon het chilisås, typ ketchup men roligare

Potatisstomp

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 msk rapsolja
  • salt & peppar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk smör

Koka potatisen. Mosa den grovt med en gaffel. Vänd ner, olja, salt och peppar. Lägg stompet i värmetåliga folieformar.  Kyl och strö över osten och klicka på smöret.

I skogen grillar ni korven. Värm formarna med stompet över glöd så att ost och smör smälter över potatisen. Dela ut tunnbröd och låt var och en fylla på med potatis, lök, senap och chilisås innan de lägger i korven och rullar ihop. Slå in i ett stadiga foliepaket så slipper ni kladd.

Sallad då? Självklart! Gör det enkelt och kör på finstrimlad isberg och tomater. Eller satsa stort och ambitiöst och blanda till en coleslaw.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer