viltburgare

För lite fett - ett omvänt problem

Ett omvänt fettproblem. För lite, är inte det generellt ljudande budskapet, men här kommer det att handla om just det. För magert helt enkelt Viltkött är oftast magert, men lösningen att lyckas med tillagning är ändå inte alltid att tillsätta mer fett. I vanlig ordning handlar det om att ha koll på temperaturen. För hög temp i en mager köttbit gör den torr. Rätt gradantal håller vätska och köttet förblir

Picklad rödlök till viltburgare och strömmingsmacka

Utlovade tillbehör till burgare och annat grillat får inledas med picklad rödlök. Enkelt, snabbt, snyggt och jättejättegott. Blir ett perfekt som smaksällskap till burgaren, men också till tortillias eller på toppen av den hårda mackan med stekt strömming. Vi gör den på en 1-2-3 lag. Och jag bryr mig inte om att koka lagen utan rör sockret till det löst sig. Tycker personligen att löken förlorar för mycket spänst och

Grillat är godast.

Har ni sett väderprognosen för nästa vecka? Kolla den innan ni går ut och dammar av grillen, för nu börjar det! Det är definitivt vår och jag kan inte sluta tänka ute, grill och burgare.  Men med vilt? Det ska väl ändå vara nöt. Det kan man tycka, men vi kör älg. Inte samma sak. Men fantastiskt bra.  Och samma principer gäller för att de ska bli saftiga och lagom