Viltkött

Rådjur – god snabbmat

Rådjur – god snabbmat

Rådjuret, det vildaste av viltet. I alla fall smakmässigt. Mörkt och mycket mört. Rådjur är inget för långkoket, köttet...

ANNONS ▼
Gör din egen viltkorv

Gör din egen viltkorv

Har du tid? Att mala färs, temperera, rigga korvhorn, krydda, skölja korvskinn och provsteka för att kunna servera din...

3 viktiga fakta om viltkött

3 viktiga fakta om viltkött

Reglerna kring hanteringen av viltkött kan vara en djungel. Här följer 3 viktiga fakta som alla jägare borde känna...

Hålla tempen

Har ni tänkt på att koll på temperatur är en så stor del av jägarlivet? Först är det utetempen...

Sur stek och surstek

Sur stek och surstek

Starten på helgens stekmiddag var sådär. Man står där med steken, tinad fortfarande i sin förpackning . Vakuum för...

Rökiga smaker till vild fångst

Rökiga smaker till vild fångst

Man kan röka kött och fisk efter konstens alla regler för en kraftfullt konserverande effekt. Alternativet är att göra...

Älgspecial

Älgspecial

Älgfilé är festmat. Ingen protesterar. Biffen är också kanon, och baklårets stekar. Men så har vi de där bitarna...

Rådjur

Rådjur

Smaken av vilt. Allt viltkött har sin särprägel, men inte så tydligt som rådjuret. Köttet är mörkt, mört och...

Viltbitar på grillen

Viltbitar på grillen

”Åh, vad det luktar sommar”. Jag tänker syren och kaprifol, men barnen snackar grillat. Laga mat och äta...

Älg

Älg

Vaknar strax före halv fem och det doftar kaffe. Otåliga hundar gnyr. Nu är den här, barrens, mossans...

Fler artiklar