Ny viltvårdsmyndighet trots allt

Ny viltvårdsmyndighet trots allt

Den nya regeringen lade ner jaktlagsutredningen som initierades av den tidigare Alliansregeringen. Därmed satte man också stopp för planerna på en ny viltvårdsmyndighet vilket var ett delbetänkande i den av Håkan Larsson (C) ledda jaktlagsutredningen.

I dag beslutar dock miljö- och jordbruksutskottets majoritet att en ny myndighet för jaktfrågor och viltförvaltning ändå ska inrättas efter motionsyrkanden. Ett rejält bakslag för den sittande regeringen. Den förra landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) är desto nöjdare:

– Jag är förstås jätteglad över att en riksdagsmajoritet nu får möjlighet att fullfölja det arbete vi påbörjat, säger han till Svensk Jakt.

Den 26 mars kommer omröstning i frågan ske. Om enighet fortfarande råder mellan Alliansen och Sverigedemokraterna blir en ny viltvårdsmyndighet verklighet.

Läs mer om:

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Fler artiklar