Finstycka baklår del 1 – innanlåret

Kadunk, 10 kg vildsvinslår slår i en ynklig liten skärbräda. Ugnen framstår som minivariant. Allt är för litet. Hela köket krympte med den där enorma mängden kött.

I mig vaknar styckaren. Med några väl valda snitt förvandlar vi ett, tu, tre en ohanterlig massa till eleganta styckdetaljer. Alla med sin unika karaktär och sitt användningsområde. Häng på. Watch and learn. Och mina vänner, samma princip gäller för övrigt för mindre vildsvinslår än det här. Först att skäras ur det stora stycket är innanlåret. Såhär går det till:

Steg 1:

Lägg hela låret stadigt med insidan uppåt. Innanlåret är den mindre rundade muskeln som sitter ner mot läggen. Snitta mellan hinnorna ner mot rörbenet.

xSteg 2:

Fortsätt att arbeta med små snitt runt muskeln.

x

Steg 3:

Arbeta med fingrarna och rulla undan innanlåret, hjälp till med kniven om det behövs.  När biten är lossad kan du skära bort kappan som ligger som ett lock över steken.

x

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Fler artiklar