magic majjo – egen majonnäs på trettio sekunder

magic majjo – egen majonnäs på trettio sekunder

Bästa partytricket. Obegripligt att inte alla vet. Det är ju så enkelt. Och så gott! Här kommer beskrivning i tre steg. Och den som vill se det hela på film kan kolla vår sida på Facebook. Magiskt absolut!

Majonnäs

  • 1 helt ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl raps- eller annan neutral olja

OBS! Alla ingredienserna måste ha samma temperatur.

  1. Lägg ingredienserna i en hög behållare. Den till stavmixern är perfekt Knäck i ägget, klicka i senap, salt och all olja. Sätt ner mixerstaven i botten.
  2. Kör igång mixern och dra den långsamt uppåt.
  3. Klart!

Majonnäsen kan smaksättas med en annan typ av senap, kanske lite citron/vinäger eller kryddgrönt vid första mixningen. Annars kan man röra i smaksättning efteråt till exempel, vitlök, pepparrot, färskriven parmesan, chilipasta eller annat som passar för tillfället.

Och majjo är gott till så mycket.  Till grillat kött och rostade rotsaker. Till stekt fisk, på mackan med ett par skivor rökt vilt. Eller lägg en klick i fisksoppan, majjo är kort sagt gott till…ja det mesta.

Läs mer om:

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Nytt italienskt kombivapen

Nytt italienskt kombivapen

Allt fler jägare väljer att köpa ett vapen som har både hagel- och kulpipa. Vi har testat en färsk...

Fler artiklar