Med fördel luftfritt – vacca mera

Helt luftfritt bjuder på en hel del fördelar. I alla fall om man är jägare. Det handlar om förvaring, men också om mörning och om tillagning.

Ett välutrustat kylrum är optimalt, men om man inte har det så kan en vacuumpackmaskin vara ett alternativ.

Har man möjlighet att hänga djuret de första tjugofyra timmarna någonstans där temperaturen ligger över 10° så kan man faktiskt efter det finstycka, vacca och låta köttet möra i kyl ända upp till fjorton dagar.  Sedan är det dags att stoppa köttet i frysen.

De absolut lufttäta förpackningarna förlänger hållbarheten och köttet förlorar inte vätska i frysen utan förblir saftigt. Det är kanske inte självklart att frysta råvaror dunstar vatten, men så är det.

Vaccmaskinen kan också användas om man vill marinera köttet och till en speciell tillagningsmetod som kallas sous vide. Den spännande metoden, att tillaga kött på låg temperatur, finns all anledning att återkomma till. Men till dess, fundera lite på om vacuum kan underlätta din kötthantering.

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Nytt italienskt kombivapen

Nytt italienskt kombivapen

Allt fler jägare väljer att köpa ett vapen som har både hagel- och kulpipa. Vi har testat en färsk...

Utfodra med förstånd

Utfodra med förstånd

Nya tider råder i vildsvinsskogen. Visserligen beslutade Riksdagen i höstas att inte gå på Lant­brukarnas Riksförbunds linje och införa...

Fler artiklar