Skola: lär dig byxa en fisk

Det finns kökstrick som man tar för givet att alla kan. De är självklart enkla och gör middagen så otroligt mycket bättre.  Man kan helt enkelt inte ha missat dem bara för att de är så bra. Men nej, så är det ju inte. Käkade middag hemma hos en kompis som hade problem med ungarna och fisk. Hela frysen full med abborre och gös men bara fiskpinnar på tallriken. De hade en olöslig benkonflikt.  Tills jag kom och visade tricket.

Både gös och abborre tillhör de där fiskarna som man kan få till helt benfria. I alla fall om man startar med att filéa dem. Efter det ”byxar” man  filébiten. Känn med fingret efter raden av ben som sitter mitt i filén. Skär ett snitt på varje sida och lyft bort hela benraden.  Känn noga på fisken igen. Det får inte finnas minsta stickiga benbit kvar.

Så simpelt, enkelt. Om man vet om det förstås. Här kan du följa processen steg för steg från hel fisk till den garanterat benfria filén.

Benfritt_Handgrepp_2

Steg 1.

Benfritt_Handgrepp_3

Steg 2.

Benfritt_Handgrepp_4

Steg 3.

Benfritt_Handgrepp_5

Steg 4.

Benfritt_Handgrepp_6

Steg 5.

Benfritt_Handgrepp_7

Steg 6.

Benfritt_Handgrepp_8

Steg 7

 

Steg 8.

 

Läs mer om:

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Fler artiklar