Välj rätt kniv till kött

Marcus Andersson är specialist. Duktig kock och knivkille. Han vet vad behövs i knivväg för att underlätta arbetet ända från styckboden ända in i köket.  Vinkeln på eggen har betydelse för resultatet, knivens balans och handtagets ergonomi. Låter det krångligt? Här berättar han och hjälper dig att göra de rätta valen som ger dig en knivpark som håller de närmaste tjugo åren.

Och kolla särskilt noga på sekvensen där han vardagsslipar kockkniven framför kameran.  Ett av tricken för att alltid ha en vass kniv. Ge din kniv en omgång inför varje användning. Tjugo sekunder som kommer att påverka din matlagning. Helt säkert så . Det finns ett skäl till tjatet om att kniven är det allra viktigaste redskapet.

[LRF:knivar_i_koket_marcus_andersson211,211]

Aktuellt

Molle briljerar i harskogen

Molle briljerar i harskogen

Anders Ydergren är för de flesta stövarjägare i Västsverige en välbekant profil. Genom åren har han dömt åtskilliga hundar...

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Fler artiklar