Förslaget: Låt vargskyttarna vara anonyma

Förslaget: Låt vargskyttarna vara anonyma

En artikel om jakt & fiske i samarbete med  Jaktmarker & Fiskevatten.

Viltförvaltningsdelegationen i Västra Götalands län förslår i en skrivelse till regeringen att kravet på att uppge personliga uppgifter ska tas bort, uppger lantbrukets affärstidning ATL.
I dag ska den som skjuter varg, björn, järv eller lo omedelbart anmäla detta till länsstyrelsen i det län jakten bedrivs. I anmälan ska bland annat namn, adress och personnummer uppges och skytten blir därmed offentlig eftersom anmälan kan begäras ut av vem som helst.
Det har i sin tur lett till att jägare som ställt upp på eftersök blivit hotade och trakasserade när deras namn begärts ut och spridits vidare. Nyligen skedde ett uppmärksammat fall i Värmland där jägaren fick sin bil sönderslagen och blev hotat till livet på social medier.
Enligt förslaget ska plats, tidpunkt och uppgifter om djuret fortfarande anges men inte uppgifter om skytten eftersom denna information aldrig har använts eller registreras av länsstyrelserna och därför inte har någon funktion menar Viltförvaltningsdelegationen.

Jaktmarker och Fiskevatten

Följ Jaktmarker&Fiskevatten på Instagram:

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Nytt italienskt kombivapen

Nytt italienskt kombivapen

Allt fler jägare väljer att köpa ett vapen som har både hagel- och kulpipa. Vi har testat en färsk...

Fler artiklar