Jakt för välgörenhet

Jakt för välgörenhet

Söndagen den 3 feb var det ”storjakt” i Götene Härad i Västergötland. Jägare från Forshems- och Kårtorps Jaktklubbar gjorde då gemensam sak och jagade tillsammans på sina gemensamma jaktmarker.

Pierre Odh

Pierre Odh – en glad rävskytt

 

Klubbarna ”toppade” dessutom med inbitne harjägaren och -fantasten Kjells Vapen Svensson från Österängs Jaktklubb. Det var Dick Carlsson, Forshems Jaktklubb som tillsammans med Per Jansson, Kårtorps Jaktklubb och Kjell Svensson, Österängs Jaktklubb som var initiativtagare till denna jakt. De beslutade även att det kostade deltagande jägare 100 kronor att delta i jakten. Dessutom kostade varje avlossat skott skytten 50 kronor. Fällt vilt kostade skytten 100 kronor om denne ville ha det annars tillföll det markägaren.

 

Pengar skänktes

Alla dessa pengar har nu satts in på Barncancer-, Prostata- respektive Bröstcancerfonderna! Det blev ett par tusen kronor som fördelades på de tre fonderna. Alla jägare samlades klockan 08 på Lillängens Herresäte där en brasa gav både ljus och värme i det fina vintervädret. Varm glögg värmde alla inombords. Jägarna fördelade sig på de tre hundförarna och deras stövare å drog iväg på pass.
Redan inom en timme var både räv och hare skjutna. Efter ett pars timmars jakt blev det gemensam fikapaus med korvgrillning. Därefter släpptes hundarna igen. Både harar och rävar lyckades dock lura alla 20-talet jägare så inga fler djur blev skjutna.

Det blev en gemensam avslutning runt brasan och de nöjda skyttarna fick varsitt paket skott av Kjell. Valter Svensson tyckte dock att de borde få varsin ny bössa… Alla deltagare tyckte det hade varit en så trevlig och givande dag så det beslutades att det i fortsättningen ska vara en sådan här gemensam jakt första söndagen i februari varje år.

CANADA-pulka

CANADA-pulkor är bra till allt vilt!

Skjutna rävar och harar.

 

Läs mer om:

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Nytt italienskt kombivapen

Nytt italienskt kombivapen

Allt fler jägare väljer att köpa ett vapen som har både hagel- och kulpipa. Vi har testat en färsk...

Fler artiklar