Krönikor

 

Bo Svensson

Bo

Jag har mångårig erfarenhet från såväl dagspress som fackpress. Har bland annat varit reporter på Expressen och senare chefredaktör för Jaktmarker & Fiskevatten. Jag bor på en gård i finnskogen i norra Värmland och har mina jaktmarker alldeles utanför husknuten. Mest brinner jag för allmogejakten – och särskilt då älgjakt med löshund. Under årens lopp har jag varit ägare till åtskilliga älghundar, men också många drivande hundar har funnits i min hundgård.


 

 

Peter Nilsson

Peter

Jag jagar för att det är roligt. Det skäms jag inte för. Som skåning är jag priviligierad. Vi har en lång jaktsäsong och mycket vilt. Min första hare sköt jag med skogvaktarens kaliber 16 långt innan jag själv fick hänga hagelbössan på väggen. Nymodigheter som vapenskåp var då inte ens uppfunna. Det fortsatte med taxar och rådjur. Nedkrupen i den skånska leran sköt jag gäss till Mårten, vaktade på älgar som sällan kom och jagade röda augustibockar. Numera är det drevjakt på vildsvin, hjort och rådjur med kortdrivare som fyller det mesta av jaktalmanackan. Och jag fnyser högljutt åt naturvårdsbyråkrater och miljömuppar som tror sig veta allt, men som knappast ens har gått i ett par gummistövlar!


 

 

Samuel Karlsson

Samuel

Jag är uppvuxen med bonnjakt i de Småländska skogarna utanför Vimmerby. Sedan hösten 2012 har jag jobbat som chefredaktör för Jaktmarker & Fiskevatten. Min ambition med tidningen är att erbjuda läsarna en modern klassiker som står fast rotad i den svenska jakten. Med en mix av upplevelsereportage, fördjupande granskningar och upplysande konsumentjournalistik vill jag att Jaktmarker & Fiskevatten ska vara en angelägen tidning för alla jägare. Jakten är just nu inne i en spännande förändring. Både när det gäller ett generationsskifte i jägarkåren och utbudet av jaktbara viltslag. I den förändringen har Jaktmarker & Fiskevatten en angelägen roll att spela.


 

 

Sture Markström

Sture

Jag har växt upp med jakt och fiske i Norrbotten. Det har då framförallt handlat om fjällfiske, jakt med stövare och skogsfågeljakt. 1993 – 2000 jobbade jag som redaktör på Jaktmarker & Fiskevatten och Jakthunden. När LRF Media köpte Jaktmarker & Fiskevatten 2004 började jag återigen göra reportage åt tidningen. Sedan 2012 är jag redaktionschef på tidningen. Jakt med trädskällare och stående fågelhund är mina stora passioner inom jakt. När det gäller fiske så föredrar jag att vandra i svenska fjällen med flugspö i handen för att försöka fånga harr, öring och röding.