Filé

Senaste nytt från stekpannan - Vänd biffen om och omigen

Så händer det igen. En absolut sanning är inte alls sann. Regeln man följt, trott på och själv fört vidare är fel. Den här gången handlar det om stekning. Biffen, kotletten eller filébiten som man just lagt i en fräsande stekpanna, den ska ju helst bara vändas en gång, eller hur? Men, nej det är helt fel har det visat sig. Forskning refererad från mycket pålitlig källa säger istället, vänd

Fram- eller bakdel? Vad väljer du?

En köttfråga: Fram- eller bakdel? Vad väljer du? Här finns en klar skillnad i svar beroende på vem man frågar. Proffsen säger en sak och vardagskockarna en annan. Till vardags är vi ett bakdels- och ett filéfolk. Framdelskött är inte lika populärt. Om man inte frågar en kock som ofta tycker tvärtom. Hur kommer det sig?   Min teori är att det handlar om okunskap. Framdelskött är segt tror många.