innertemperatur

Ta död på den efterhängsna köttmyten

Fantastiskt med saker som ogrundat blir sanningar.  Och ja, jag erkänner, jag är en av dem som varit där och förmedlat felaktigheter för att jag trott att jag visste.  Såhär har det skrivits och sagt av många: ”Man ska ge kött en fin stekyta för att stänga porerna så att köttsaften inte läcker ut.” Men nej så är det ju inte alls. Egentligen är det tvärtom. Hög värme torkar ut.

Möra köttskolan del 2: Stek rätt för smörmör lördagsbiff

Vi fortsätter vägen mot den smörmöra köttbiten.  En historia i flera led som startar redan när jägaren lyfter bössan och väljer byte. Men här jobbar vi inte kronologiskt med redogörelse, steg för steg. Vi hoppar i tiden. En del är typisk jägarkunskap. En del allmänt köttprat. Nästa del av köttskolan kommer att ägnas åt den delikata frågan bäckenhängning eller inte, men idag vänder vi blicken mot stekpannan. Tillagningsmetoder har en