Mört kött

Möra köttskolan del 2: Stek rätt för smörmör lördagsbiff

Vi fortsätter vägen mot den smörmöra köttbiten.  En historia i flera led som startar redan när jägaren lyfter bössan och väljer byte. Men här jobbar vi inte kronologiskt med redogörelse, steg för steg. Vi hoppar i tiden. En del är typisk jägarkunskap. En del allmänt köttprat. Nästa del av köttskolan kommer att ägnas åt den delikata frågan bäckenhängning eller inte, men idag vänder vi blicken mot stekpannan. Tillagningsmetoder har en

Möra-köttskolan del 1:   Låt kniven göra jobbet

Segt kött kan förstöra vilken måltid som helst.  Det finns en hel rad skäl att det blir skosula istället för möra bitar på tallriken. Mycket kan man påverka själv särskilt om man som jägaren styr över hela processen. Vägen mot den möra biffen börjar faktiskt redan i skogen. Men en del av knepen gäller alla köttätare också dem som plockar middagen direkt i kyldisken.  Därför börjar idag ”möra-köttskolan” för jägare