recept

Rådjur – god snabbmat

Rådjuret, det vildaste av viltet. I alla fall smakmässigt. Mörkt och mycket mört. Rådjur är inget för långkoket, köttet är alldeles för finfibrigt. Det här är snabbmat med mycket smak.   Sauté på rådjur (4 pers) 600 g innanlår eller annat bakdelskött av rådjur 1 schalottenlök 2 morötter 2 ½ dl grädde ½ dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk balsamvinäger 1 ½ msk dijonsenap 1 tsk dragon salt

Nygammalt frystips

Minns ni hur viktigt det var att tina fryst kött långsamt. Att tina snabbt var lika med att dränera köttet på all fukt. Varning för skosula. Inte en droppe köttsaft kvar.  Och så är det egentligen precis tvärtom. För ett par år sedan kom kontraorder. Lär om, lär rätt. Såhär är det: Kött ska frysas så fort som möjligt OCH  tinas snabbt.  Allra bäst är att tina under rinnande kallt