Stekyta

Senaste nytt från stekpannan - Vänd biffen om och omigen

Så händer det igen. En absolut sanning är inte alls sann. Regeln man följt, trott på och själv fört vidare är fel. Den här gången handlar det om stekning. Biffen, kotletten eller filébiten som man just lagt i en fräsande stekpanna, den ska ju helst bara vändas en gång, eller hur? Men, nej det är helt fel har det visat sig. Forskning refererad från mycket pålitlig källa säger istället, vänd

Ta död på den efterhängsna köttmyten

Fantastiskt med saker som ogrundat blir sanningar.  Och ja, jag erkänner, jag är en av dem som varit där och förmedlat felaktigheter för att jag trott att jag visste.  Såhär har det skrivits och sagt av många: ”Man ska ge kött en fin stekyta för att stänga porerna så att köttsaften inte läcker ut.” Men nej så är det ju inte alls. Egentligen är det tvärtom. Hög värme torkar ut.