Vildsvinskött

Julskinka på vildsvin

  Julskinka på vildsvin? Ja, varför inte.  Vildsvin är gott och inte fullt så olikt tamgris som man kan tro. Köttet är mörkare och med något grövre struktur, men särskilt vild är inte smaken.  Vildsvin smakar inte som de ser ut. Raggiga, burdusa, tuffa och hårda kan man tycka, men köttet är förvånansvärt milt och finstämt i smaken. Skinka är magert kött oavsett om den sitter på tama eller vilda

Trikiner till middag?

Var går gränsen för äckliga saker att diskutera på en matblogg? Mask på tallriken? Ja, det kan inte hjälpas, så måste det bli eftersom vi numera är ett vildsvinsätande folk. Och borde bli ännu mycket mer. Fantastisk råvara!  När den är analyserad och godkänd vill säga. Pratade med Jenny Nilsson på JP Hästveda, ett av företagen som analyserar villdsvinskött. Hon berättar att trikiner är ovanligt, men blir vanligare.  Det beror