viltfärs

En viltslaktares tips om att stycka i omgångar

Det där med hängmörning är en särskild historia. Den betyder verkligen så mycket för köttets struktur. Och för smaken. Vad lätt det vore om det fanns en given generell regel, ”gör såhär så blir det perfekt”. Men så är det ju inte. En av många faktorer att ha koll på är kombinationen tid och temperatur. Vi pratar om dygnsgrader vilket innebär att produkten av antalet dygn multiplicerat med temperaturen i

Färsmånad

Vardag igen och färsmånad. En av många. Vi gillar färs. Den toppar alltid undersökningar om populära livsmedel. Men visst blir det lätt samma, samma. Man kör på med det gamla vanliga receptet, det som sitter i fingrarna. Ikväll byter vi härhemma Bolognesen mot en nyhet. Satsar på en chilihet soppgryta. En allt-i-ett-rätt som inte kräver mer än lite yoghurt och en bit bröd som sällskap. Har du en middagsgäst som

Färsens ABC

Middagsfavoriten alla kategorier är köttfärs. Och vilt passar förträffligt att stoppa i kvarnen. Färsens ABC har du här. Vi listar de bästa malbitarna, avslöjar rätta fetthalten och reder ut allt om hållbarhetstider.