5 vassa jaktknivar

5 vassa jaktknivar
Vem vill inte ha en vass jaktkniv? Här tipsar vi om fem skönheter av hög kvalitet.

17062014-DSC_6205

1. Renhorn

Karesuando har tagit fram en kniv enbart för Jaktia. Skaft i masurbjörk och renhorn, blad i rostfritt stål, 80 millimeter långt, totallängd inklusive slida 210 millimeter.

Pris: 799 kr

Info: www.jaktia.se

pc-1

2.  Skarpt läge

Fällkniven modell PC väger bara 66 gram och har blad i laminerat koboltstål, teflonsmort lager som det går att justera trögheten på. En så kallad line locker med dubbla nagelskåror, en potent vardagskniv. Total längd 174 millimeter, blad 73 millimeter.

Pris: 1 175 kr

Info: www.fallkniven.se

 

Buck

3.  Föregångaren

Bucks berömda fällkniv Folding Hunter fyller 50 år och Buck kommer därför ut med en jubileums-modell. Originalet lanserades 1964 och det sägs att det var den första fällkniven som kunde mäta sig med fastbladsknivar.

Pris: 875 kr.

Info: www.fondprodukter.se

 sk1se-1

4. Sk1se kallar

Fällkniven säljer en jubileumskniv i begränsad upplaga som heter Sk1se Jarl, med blad i laminerat pulverstål i en sandwichkonstruktion. Skaft i karelsk björkmasur. Läder-slida, totallängd 21 centimeter, vikt 135 gram.

Pris: 3 350 kr.

Info: www.fallkniven.se

fallkniven

5. För gentlemän

Från Fällkniven AB lanseras en traditionell klassisk fällkniv i hög kvalitet. Gentlemens Pocket Knife är av liner lockertyp 78 millimeter rakt blad, laminerat specialstål.

Pris: 2 300 kr

Info: www.fallkniven.se

 

Läs mer om:

Läs också

Tips om läsning

Tips om läsning

Ibland är man trots allt ledig. Det kan innebära några timmar över till läsning. Här får du lite tips...

Aktuellt

Molle briljerar i harskogen

Molle briljerar i harskogen

Anders Ydergren är för de flesta stövarjägare i Västsverige en välbekant profil. Genom åren har han dömt åtskilliga hundar...

ANNONS ▼
En skjutmaskin från Browning

En skjutmaskin från Browning

Browning är en av de stora giganterna när det gäller hagelbockar. Företagets nya B725 Sporter II är en riktig skjutmaskin...

Säker prispressare från Howa

Säker prispressare från Howa

Japanska Howa gör enkla och driftsäkra studsare som kan passa nybörjarjägare med inte alltför tjock plånbok. Vapnet platsar fint...

Fler artiklar