Jaktmarker & Fiskevatten nr7/2024

Jaktkalendern - Juli

Tider och datum att hålla koll på 

Att sitta vid öringstjärnen en ljum och stilla sommarkväll. Varva bottenmete med flugkast eller fresta lyckan med en spinnare. En brasa som håller myggen hjälpligt borta. Lyssna på fågelsång. Dricka kokkaffe. Grilla en korv eller steka lite fläsk det är livet.

Endera övernatta i en skogskoja, eller en husvagn. Eller så rullar man hemåt når nattens dunkel övergår till gryning. Kanske en förlängd tur på skogen i hopp om att få se nån betande älg eller andra djur som gärna är ute när vi andra vanligen sover.

Kika på bilden högst upp. Den fotade jag med mobilen en morgon då juli var som allra vackrast. Jag var utringd på ett trafikeftersök. Vi spårade bocken över två berg och när han senare passerade en grusväg kunde vi konstatera att alla fyra klövarna gjort avtryck i sanden på ett fullt normalt sätt. Vi fick ge upp. På vägen tillbaka gick solen upp över bergen. Jag såg på långt håll en sjöudde där jag anade att solstrålarna och rådimman skulle mötas på ett magiskt sätt. En omväg på några kilometer, sen gav verkligheten mig rätt. Jag är stolt över bilden. Den pryder till och med ett skivomslag.

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu