Anlägg en viltåker – små insatser med stora vinster

Det finns många okända hjältar inom jägarkåren som år efter år, ofta helt i det tysta, genomför stora viltvårdsåtgärder utan något erkännande. För en viltåker ger stora positiva effekter i ekosystemet och gynnar långt fler arter än de som återfinns i jakttabellen. Men hur gör man? Viltmästare Poul-Erik Jensen och Stefan Atterwall från Skånefrö hjälper oss att navigera rätt.

Viltmästare Poul-Erik Jensen, Löberöd är en välkänd profil i jägarsverige med många år inom Svenska Jägarförbundets verksamheter. Han är även en pionjär inom odling av viltgrödor där han med gedigna teoretiska kunskaper och en aldrig sinande nyfikenhet experimenterat med olika växtkombinationer i sina odlingar. Inom den egna verksamheten AgroJakt hjälper Poul-Erik företag och privatpersoner att planera och lyckas med sina odlingar för det vilda.

Sålt utsäde sedan 1928

Skånefrö är ett familjeägt företag i skånska Tommarp som sålt utsäden sedan 1928. Med ett varierat utbud och hög produktkvalitet har man etablerat sig såväl inom Sverige som utanför landets gränser. Sedan 2005 har Skånefrö samarbetat med Poul-Erik för att utveckla ändamålsenliga och effektiva viltgrödor som passar svenska förhållanden.

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu