Förslaget: Låt vargskyttarna vara anonyma

Förslaget: Låt vargskyttarna vara anonyma

En artikel om jakt & fiske i samarbete med  Jaktmarker & Fiskevatten.

Viltförvaltningsdelegationen i Västra Götalands län förslår i en skrivelse till regeringen att kravet på att uppge personliga uppgifter ska tas bort, uppger lantbrukets affärstidning ATL.
I dag ska den som skjuter varg, björn, järv eller lo omedelbart anmäla detta till länsstyrelsen i det län jakten bedrivs. I anmälan ska bland annat namn, adress och personnummer uppges och skytten blir därmed offentlig eftersom anmälan kan begäras ut av vem som helst.
Det har i sin tur lett till att jägare som ställt upp på eftersök blivit hotade och trakasserade när deras namn begärts ut och spridits vidare. Nyligen skedde ett uppmärksammat fall i Värmland där jägaren fick sin bil sönderslagen och blev hotat till livet på social medier.
Enligt förslaget ska plats, tidpunkt och uppgifter om djuret fortfarande anges men inte uppgifter om skytten eftersom denna information aldrig har använts eller registreras av länsstyrelserna och därför inte har någon funktion menar Viltförvaltningsdelegationen.

Jaktmarker och Fiskevatten

Följ Jaktmarker&Fiskevatten på Instagram:

Aktuellt

ANNONS ▼
Magisk kamp i mörkret

Magisk kamp i mörkret

Eva Franzéns bilder på skogshararnas kamp om maten är både suggestiva och majestätiska. Tagna på natten i ett gömsle...

Tidningen Älgjakt ute nu

Tidningen Älgjakt ute nu

Äntligen närmar sig höstens stora premiär. Älgjakt 2022 innehåller allt för den som längtar.   Vi hänger med älghundsprofilen...

Fler artiklar