Ny viltvårdsmyndighet trots allt

Ny viltvårdsmyndighet trots allt

Den nya regeringen lade ner jaktlagsutredningen som initierades av den tidigare Alliansregeringen. Därmed satte man också stopp för planerna på en ny viltvårdsmyndighet vilket var ett delbetänkande i den av Håkan Larsson (C) ledda jaktlagsutredningen.

I dag beslutar dock miljö- och jordbruksutskottets majoritet att en ny myndighet för jaktfrågor och viltförvaltning ändå ska inrättas efter motionsyrkanden. Ett rejält bakslag för den sittande regeringen. Den förra landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) är desto nöjdare:

– Jag är förstås jätteglad över att en riksdagsmajoritet nu får möjlighet att fullfölja det arbete vi påbörjat, säger han till Svensk Jakt.

Den 26 mars kommer omröstning i frågan ske. Om enighet fortfarande råder mellan Alliansen och Sverigedemokraterna blir en ny viltvårdsmyndighet verklighet.

Läs mer om:

Aktuellt

ANNONS ▼
Tidningen Älgjakt ute nu

Tidningen Älgjakt ute nu

Äntligen närmar sig höstens stora premiär. Älgjakt 2022 innehåller allt för den som längtar.   Vi hänger med älghundsprofilen...

Molle briljerar i harskogen

Molle briljerar i harskogen

Anders Ydergren är för de flesta stövarjägare i Västsverige en välbekant profil. Genom åren har han dömt åtskilliga hundar...

Fler artiklar