Clostridium perfringens – en offensiv fiende

Clostridium perfringens – en offensiv fiende

Staphylococcus aureus och Clostridium perfringens. Låter vackert. Lite som exotiska blommor.  Men nej, det är de här som får dig att hänga ett dygn över toalettstolen. Matförgiftning säger man som om det vore matens fel. Men orsaken är oftast ingen annan än du själv.

Jakten är verkligen en komplex syssla. Spänning, äventyr och upplevelse. Det är adrenalin och precision. Det handlar om reaktion, aktion och ögonblicksbeslut, men också om motsatsen. Pang, och i ett står man inför ett helt nytt scenario, nu är allt istället en fråga om fyrkantig och korrekt livsmedelshantering.

Klarar du den växlingen? Är du beredd på att direkt efter skottet stilla ditt bankande hjärta och hantera en känslig råvara? Rena händer, plasthandskar och eftertanke är det som krävs. Lite trist kanske, men jämfört med alternativet ett lätt val.

De syns ju inte, mikroberna., virus och bakterier. Händer som ser rena ut behöver inte vara det. Var har du egentligen haft dem under dagen? Och det där lilla obetydliga såret. Spelar väl ingen roll? Kanske inte, men det kan bli den direkta orsaken till ett dygns rejäl magsjuka.

Läs mer om:

Läs också

3 viktiga fakta om viltkött

3 viktiga fakta om viltkött

Reglerna kring hanteringen av viltkött kan vara en djungel. Här följer 3 viktiga fakta som alla jägare borde känna...

Hjort på menyn

Hjort på menyn

Fritt från syre har stora fördelar. I alla fall när det handlar om kötthantering. En vakuumpackare kan bli en...

Aktuellt

ANNONS ▼
Magisk kamp i mörkret

Magisk kamp i mörkret

Eva Franzéns bilder på skogshararnas kamp om maten är både suggestiva och majestätiska. Tagna på natten i ett gömsle...

Tidningen Älgjakt ute nu

Tidningen Älgjakt ute nu

Äntligen närmar sig höstens stora premiär. Älgjakt 2022 innehåller allt för den som längtar.   Vi hänger med älghundsprofilen...

Fler artiklar