magic majjo – egen majonnäs på trettio sekunder

Bästa partytricket. Obegripligt att inte alla vet. Det är ju så enkelt. Och så gott! Här kommer beskrivning i tre steg. Och den som vill se det hela på film kan kolla vår sida på Facebook. Magiskt absolut!

Majonnäs

  • 1 helt ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl raps- eller annan neutral olja

OBS! Alla ingredienserna måste ha samma temperatur.

  1. Lägg ingredienserna i en hög behållare. Den till stavmixern är perfekt Knäck i ägget, klicka i senap, salt och all olja. Sätt ner mixerstaven i botten.
  2. Kör igång mixern och dra den långsamt uppåt.
  3. Klart!

Majonnäsen kan smaksättas med en annan typ av senap, kanske lite citron/vinäger eller kryddgrönt vid första mixningen. Annars kan man röra i smaksättning efteråt till exempel, vitlök, pepparrot, färskriven parmesan, chilipasta eller annat som passar för tillfället.

Och majjo är gott till så mycket. Till grillat kött och rostade rotsaker. Till stekt fisk, på mackan med ett par skivor rökt vilt. Eller lägg en klick i fisksoppan, majjo är kort sagt gott till…ja det mesta.