5 vassa jaktknivar

Vem vill inte ha en vass jaktkniv? Här tipsar vi om fem skönheter av hög kvalitet.

1. Renhorn

Karesuando har tagit fram en kniv enbart för Jaktia. Skaft i masurbjörk och renhorn, blad i rostfritt stål, 80 millimeter långt, totallängd inklusive slida 210 millimeter.

Pris: 799 kr

Info:www.jaktia.se

2. Skarpt läge

Fällkniven modell PC väger bara 66 gram och har blad i laminerat koboltstål, teflonsmort lager som det går att justera trögheten på. En så kallad line locker med dubbla nagelskåror, en potent vardagskniv. Total längd 174 millimeter, blad 73 millimeter.

Pris: 1 175 kr

Info:www.fallkniven.se

3. Föregångaren

Bucks berömda fällkniv Folding Hunter fyller 50 år och Buck kommer därför ut med en jubileums-modell. Originalet lanserades 1964 och det sägs att det var den första fällkniven som kunde mäta sig med fastbladsknivar.

Pris: 875 kr.

Info: www.fondprodukter.se

4. Sk1se kallar

Fällkniven säljer en jubileumskniv i begränsad upplaga som heter Sk1se Jarl, med blad i laminerat pulverstål i en sandwichkonstruktion. Skaft i karelsk björkmasur. Läder-slida, totallängd 21 centimeter, vikt 135 gram.

Pris: 3 350 kr.

Info: www.fallkniven.se

5. För gentlemän

Från Fällkniven AB lanseras en traditionell klassisk fällkniv i hög kvalitet. Gentlemens Pocket Knife är av liner lockertyp 78 millimeter rakt blad, laminerat specialstål.

Pris: 2 300 kr

Info:www.fallkniven.se