Förslaget: Låt vargskyttarna vara anonyma

En artikel om jakt & fiske i samarbete med Jaktmarker & Fiskevatten.

Viltförvaltningsdelegationen i Västra Götalands län förslår i en skrivelse till regeringen att kravet på att uppge personliga uppgifter ska tas bort, uppger lantbrukets affärstidning ATL.
I dag ska den som skjuter varg, björn, järv eller lo omedelbart anmäla detta till länsstyrelsen i det län jakten bedrivs. I anmälan ska bland annat namn, adress och personnummer uppges och skytten blir därmed offentlig eftersom anmälan kan begäras ut av vem som helst.
Det har i sin tur lett till att jägare som ställt upp på eftersök blivit hotade och trakasserade när deras namn begärts ut och spridits vidare. Nyligen skedde ett uppmärksammat fall i Värmland där jägaren fick sin bil sönderslagen och blev hotat till livet på social medier.
Enligt förslaget ska plats, tidpunkt och uppgifter om djuret fortfarande anges men inte uppgifter om skytten eftersom denna information aldrig har använts eller registreras av länsstyrelserna och därför inte har någon funktion menar Viltförvaltningsdelegationen.

Vill du ha fler artiklar om Jakt&Fiske i ditt flöde? Gilla Jaktmarker&Fiskevatten på Facebook!

Jaktmarker och Fiskevatten

Ännu mer Jakt&Fiske: Prenumerera på Jaktmarker & Fiskevatten – specialtidningen för dig som lever för att jaga och fiska.

Läs också: Fler artiklar för dig som jagar och fiskar.

Följ Jaktmarker&Fiskevatten på Instagram: