Bergara är en okänd vapentillverkare för många svenskar.

Hybridstudsaren Bergara från Baskien

En ny serie studsare från spanska Bergara har väckt intresse runt om i världen. En av de senaste varianterna är en hybrid för jägare och tävlingsskyttar. Vår testpatrull har provskjutit.

Många jägare här hemma i Sverige har säkert aldrig hört talas om vapentillverkaren Bergara. Och det är inte så underligt egentligen; för detta företag i regionen Baskien i norra Spanien, släppte sin första serie studsare någonsin för bara ett par år sedan. Dessförinnan hade man nått stora framgångar som specialiserad tillverkare av gevärspipor av god kvalitet.

Den helt nya studsarserien – som har samlingsnamnet Bergara B14 – har fått ett bra mottagande. I Storbritannien utsågs geväret nyligen till 2016 års bästa studsare. Även i USA har vapnet skördat liknande framgångar.

Vi har valt ut en av de senaste varianterna – Bergara B14 HMR – för test i månadens tidning. Främst för att modellen representerar en ny het trend just nu i vapenvärlden, nämligen så kallade hybridgevär. Något som innebär att vapnen i fråga är byggda för att kunna användas inom mer än ett specialområde

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu