Jägaren friade med ett annorlunda krav – nu gifter de sig!

Läs också: Vargfeber i Jönköping: ”Bra miljö för rovdjur”

Det är tur att 42-åriga Susanne är jaktintresserad. Annars hade det nog blivit knepigt med relationen till Roger, som är en riktig ”jaktnörd”. Det var också genom jakten de två möttes för två år sedan. Roger fick syn på ett inlägg på Facebook som hon gjorde till en vän. I det önskade hon vännen en ”skitjakt” (enligt jägarskrock ska man inte önska lycka till.)

I maj i år tog Susanne jägarexamen och har följt med både Roger och hans vänner på olika typer av jakt. Under sin första tid som jägare hade hon skjutit sin första hare, rådjur, vildsvin och räv – men ingen älg. I somras, på sambon Rogers 50-årskalas i Guldsmedshyttan i Bergslagen, kom det ämnet på tapeten på ett oväntat sätt.

Läs också: Hund spelar in unik film av älgtjur – skulle du våga gå så nära?

Susanne Sandberg med den första älgen hon skjutit.

– Roger gick ned på knä framför mig inför alla vänner och släktingar och sa: Susanne, jag vill gifta mig med dig, men inte förrän du skjutit din första älg, berättar hon och skrattar.
– Jag älskar hur han gjorde det, för vi gillar att göra saker på vårt eget sätt, inte vara som alla. I stället för förlovningsringar har vi omarbetade patronhylsor som varsitt halsbandssmycke, berättar hon.

Under höstens älgjakt försökte Susanne infria sitt löfte men lyckades inte. Häromnatten däremot, sköt hon till slut sin första älg – som eftersöksjägare. Hon fick samtal om en trafikskadad älg som tagit sig in i skogen kring Iskarbo, och gav sig ut med sin hund för att spåra upp den. Inte förrän 00.30 på natten hittade de den svårt skadade älgen.

– Krocken hade tagit hårt på det ena bakbenet och länden. Och det var svårt att ta sig fram i djup snö och femton minusgrader. Mina händer blev så kalla att jag var tvungen att värma dem med sådana där små värmekuddar för att kunnat skjuta, berättar hon.

Så nu finns inte längre något hinder de två att ingå äktenskap.
– Nej, nu är det bara att bestämma ett datum i sommar och börja spara pengar. Det blir inte vigsel i kyrkan utan på någon vacker, jaktinspirerad plats och på menyn blir det självklart vilt, säger Susanne.

Nyhetsbrev från land.se

Över 26.000 läsare! Lands nyhetsbrev är gratis och kommer till din mejl med tips om bra artiklar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
// 255){alert("Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false;}if (SubscriberForm.pf_Email.value == ""){alert("Ange adressen i fältet för e-postadress");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false; }if (SubscriberForm.pf_Email.value.lengthNär jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Följ Land på Facebook!