Jägaren Kenth utmanar våra fördomar: Kolla in hans tidsfördriv i jaktkojan

Nej, han missar inte älgen för att han sitter med näsan i ett broderi. Broderar gör han bara under vildsvinsjakten.

– Då kommer jag till min koja redan vid 18-tiden och väntar där tills midnatt när vildsvinen brukar komma fram. Då har man ju några timmar att fördriva, säger han.

Skön avkoppling i jaktkojan, för Kenth Pettersson i Gustafs. Men han ägnar också många timmar på broderi.

Kenth gillar lugnet i skogskojan och brukade tidigare mest läsa och vila i sängen där. Men så fick en av hans yngre jaktkompisar en dotter och Kenth kom på en bra dopgåva.

– Jag hade broderat en doptavla till min egen dotter 1992 och tyckte att det vore kul att göra en till åt min kompis dotter, säger han.

Häromveckan kunde han överlämna en perfekt broderad tavla till dopet. Vännen kunde först inte tro att det var Kenth som hade gjort den. Broderiintresset har 52-årige Kenth från sin mamma. När hon dog fortsatte han på några av hennes broderier som inte vara klara.

Kenth bor i byn Gustafs och jobbar på Icas lager i Borlänge. Där är han fadder åt flera nyanställda, mycket på grund av att han är social och öppen som person. Han är en erfaren jägare och förstår om en del höjer på ögonbrynen över hans bisyssla under jakten.

– Att jaga har ju traditionellt ansetts manligt, mycket hår på bröstet du vet, säger han och skrattar.

Men han gillar att gå sin egen väg och göra det han vill. Och när han i ett inlägg i en Facebookgrupp för jägare berättade om sitt broderande fick han mängder med kommentarer – alla positiva.

Kallas ”Pettson”

Namn: Kenth Pettersson, men kallas Pettson av vänner och bekanta.
Ålder: 52 år.
Bor: I Gustafs, i Säters kommun.
Gör: Lagerabetare.
Familj: Särbo och tre vuxna barn, en dotter och två söner.

Nyhetsbrev från land.se

Över 26.000 läsare! Lands nyhetsbrev är gratis och kommer till din mejl med tips om bra artiklar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
// 255){alert("Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false;}if (SubscriberForm.pf_Email.value == ""){alert("Ange adressen i fältet för e-postadress");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false; }if (SubscriberForm.pf_Email.value.lengthNär jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Visa oss din vardag på Instagram!

Hashtagga #helalandetlever och tagga @land_se

Följ Land på Facebook!