Taktält är ett praktiskt sätt att övernatta under bilsemestern.

Jaktmarker och Fiskevatten drar på tälttur

Taktält har den senaste tiden blivit allt populärare och flera tillverkare finns i dag representerade i Sverige. Jaktmarker och Fiskevatten har testat Taktältarnas modell Åreskutan under en vecka längs med jämtländska vägar.

Företaget Taktältarna är litet företag baserat i Duved, väster om Åre, men med filial i Stockholm. Under förra sommarens fjällsemester beslutade jag mig för att prova övernattningsalternativet när jag tog med mig familjen norr ut.

Vi provade modellen Åreskutan under en veckas semester från Duved, via vildmarksvägen och sedan ut till Umeå skärgård.

Tältet monterades med fästen och muttrar på takräcket. Vi hade innan koll på att vårt takräcke Thule var godkänt för taktältkonstruktioner. En snabbförvisning på plats i Duved gav för handen att det är mycket enkelt att sätta upp och packa ihop tältet. En gummerat överdrag med dragkedja skyddar tältet när det är ihoppackat. Det är viktigt att dragkedjan öppnas och stängs med försiktighet så inte tältduken under fastnar. För en jägare som skyddad bukar mot knivspetsar var det dock inte så avancerat att hålla ett pekfinger framför låset när man öppnade och stängde.

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu