Vi testar Mannlicher Zephyr II.

Mannlicher en träffsäker skönhet

Skjuter vi bättre med vapen som ser bra ut? Nja, det kanske är tveksamt. Men nya småviltstudsaren Mannlicher Zephyr förmedlar i alla fall en särskild känsla. Och den skjuter rasande bra.

En sak som är ganska roligt med jaktvapen är hur en del tillverkare lyckas bygga in en speciell känsla i sina vapen. Vissa märken, inget nämnt och inget glömt, saknar i princip allt som kan kallas utstrålning. Medan exempelvis Mannlicher från Österrike representerar motsatsen; här väcks drömmar om gamla tiders storviltjakter, romantik, exklusivitet och så vidare hos den som känner och tittar på vapnet.

Det är inte det att Mannlicher alltid bygger vackra vapen. För österrikarna har ibland lyckats berika världen med sällsynt fula modeller. Men de kan det här med att få till en påtaglig utstrålning. Här och nu ska vi ägna oss åt den första småviltstudsaren som kommit från företaget på väldigt många år, nämligen nya Mannlicher Zephyr II. Vad är det egentligen för typ av vapen?

JOFs vapenexpert Peter Hahn kastar en granskande blick på den svalt pepparkaksfärgade och svarta skapelsen framför oss. Och svarar:

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu