Så här ska jakthundarna vara klädda för att klara de nya försäkringsreglerna.

Nu slipper du självrisken vid jaktskador – om du klär hunden rätt

Agria vill öka säkerheten för jakthundarna genom att godkänna alla skyddsvästar för hundarna. Från och med i måndags, den 12 oktober, gäller den nya regeln som betyder att du slipper självrisken vid jakthundsskador om hunden har en veterinärvårdsförsäkring hos Agria och bär en godkänd skyddsväst, skriver Härliga Hund.

Läs också: Kolla in hundens succéfilm av älgtjuren

– Vi vill uppmuntra ansvarsfulla hundägare att skydda sin hund från onödiga skador och lidande, säger Patrik Olsson, affärområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Läs också:100 000-tals jägare kan inte ha fel – här är bästa bössan

Vid en skadeanmälan ska du intyga att hunden bar skyddsväst, du ska visa upp kvittot på västen och i vissa fall kan det bli aktuellt med vittne eller ett foto som kan intyga att hunden bar västen vid olyckstillfället.

—–

Nyhetsbrev från land.se

Över 25.000 läsare! Lands nyhetsbrev är gratis och kommer till din mejl med tips om bra artiklar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
// 255){alert("Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false;}if (SubscriberForm.pf_Email.value == ""){alert("Ange adressen i fältet för e-postadress");SubscriberForm.pf_Email.focus();return false; }if (SubscriberForm.pf_Email.value.length

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.


Följ Land på Facebook – nu över 14.000 följare