Anders Ingvarsson är ny chefredaktör för Jaktmarker & Fiskevatten.

Ny chefredaktör för Jaktmarker & Fiskevatten

Jaktmarker & Fiskevatten, Sveriges äldsta fristående jakttidning får ny chefredaktör. Per Jonson efterträds av tidningsräven Anders Ingvarsson.

Jaktmarker & Fiskvatten (JoF) är efter Jaktjournalen Sveriges största fristående tidning. Tidningen grundades redan 1913 och ligger på samma förslag som Jaktjournalen, 3F Media Group.

I över tre år har Per Jonson varit chefredaktör för JoF, samtidigt som han jobbat med Jaktjournalen där han startade sin bana som jaktjournalist redan 2008.

– Det har varit roliga år på redaktionen och det är kul att snickra ihop en tidning och forma dess innehåll. Men allt har sin tid och nu kliver jag av. Jag känner mig tryggt förvissad om att Anders Ingvarsson kommer axla chefredaktörsrollen väl. Han har både den publicistiska erfarenheten och det jaktliga kontaktnätet. Det kommer bli bra, säger Per Jonson, chefredaktör på Jaktmarker och Fiskevatten och redaktör på Jaktjournalen.

Per Jonson och Knallapportens Jaako. Foto: Privat

Rutinerad tidningsräv

Nu tar jägaren och journalisten Anders Ingvarsson över rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för JoF.

Anders har jobbat som journalist i 30 år och det var för just JoF han gjorde några av sina första frilansuppdrag. Senaste två åren har Anders frilansat för Jaktjournalen. Men däremellan har han hunnit med att vara allt från reporter och redigerare till chefredaktör för tio dagstidningar längs Norrlandskusten och redaktionell chef för en hel koncern – och mycket mer.

– Jag trodde jag var klar med tidningsmakande efter 30 år inom dagspress. Men när detta erbjudande kom kunde jag inte motstå utmaningen.
JoF är Sveriges äldsta fristående jakttidning. Jag är uppväxt med den. Den fanns i mitt hem. Jag slukade den.
– När ägarna berättade om jobbet och sina tankar om framtiden fanns ingen tvekan. Att nu få kombinera jobbet med mina största fritidsintressen är en dröm. Jag är grymt taggad och ödmjuk inför detta uppdrag!

Tack och välkommen

Per Jonsons sista nummer som chefredaktör och ansvarig utgivare på Jaktmarker och Fiskevatten är nummer 1, 2024.

Vi tackar Per för alla år av gott arbete, fantastiska reportage och nyheter. Samtidigt önskar vi Anders Ingvarsson varmt välkommen!