Mete med mört kan vara effektivt för storabborren.

Pimpelfrossa med huggvilliga lintänjare

Med ojämna intervaller, gärna längre än kortare, lägger sig isarna även i södra Sverige. Förra vintern gav utrymme för lite hederligt pimpelfiske efter abborre. En synnerligen efterlängtad sysselsättning. Metoderna för dagen innehöll både mörtar och traditionella pirkar och storabborrarna var bitvilliga.

Hyllorna med vinterfiskeprylar i butikerna runt om i Västsverige påminde om utbudet efter en vecka med mellandagsrea. Stabila isar, högtryck och en pandemi verkar utlöst ett kollektivt fiskeintresse hos svenskarna som bidragit till att utbudet av prylar så här i sista stund var begränsat.

Tur då spöna och pirkarna längst in i garderoben ändå såg ut att kunna erbjuda viss variation. Dessutom skulle Fredrik Andersson, en duktig sportfiskeprofil i Skaraborg, samt en materialare av rang, med på turen. Det man inte har själv, det har Fredrik.

– Jag har bokat fin mört så vi kör mete efter stor abborre, säger han när vi talas vid inför turen. Men ta med dina grejer. Det är alltid bra att borra runt lite och pimpla under tiden så man har något att göra medan man väntar på huggen.

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu