Pryljakten

Dags att uppdatera jaktgarderoben för vintern? JoF tipsar om heta prylar från topp till tå. För det finns ju som bekant inget dåligt väder. Bara dåliga kläder.

Håll utkik

Redfield Revolutions kikarsikten från Gyttorp Jakt uppges vara mycket prisvärda, modellen på bilden är 3–9×40 med 4-plex rikt-medel. Kvävefyllda, 100% vattentäta och med bra ljusinsläpp.

Pris: 2 600 kr.
Info:www.gyttorp.se

Vintertider

Från Bergans kommer Grotli Jacket i vinterkamouflage, den är vind- och vattentät i stretchmaterial som gör den följsam, rikligt med fickor, ventilation med dragkedjor under armarna.

Pris: 3 400 kr.
Info:www.bergans.se

Huvudsaken

Håll dig varm och torr om huvudet i en Beanie från Racerback, bred mudd och fodrad med Gore-Tex. Kort skärm och öronlappar som går att fälla ner.

Pris: 499 kr.
Info:www.racerback.se

Benkläder

På vinterjakten är byxorna viktiga, Bergans Grotli Pants har andningsförmåga och är vind- och vattentäta. Stretchtyg med vinter-kamotryck för god rörlighet. Många fickor och öppningsbara ventiler med dragkedja längs låren.

Pris: 2 400 kr.
Info: www.bergans.se

Alltid gjord i Mora

Moraknivar har tagit fram en serie knivar för köket, skaft i svart eller röd björk, blad i svenskt stål. Sex olika storlekar och modeller finns, pris från 399 kr och uppåt. På bilden: kockkniv, 22 centimeter.

Pris: 999 kr.
Info: www.cervera.se

Håll vikten

Digitalvågen Crane Scale ger dig möjlighet att väga allt vilt på samma våg. Går att nollställa med viltgalge på, fjärkontroll och minne för att spara vägningar.
Max 1 000 kilo.

Pris: 1 995 kr.
Info:www.racerback.se

Värmande älgar

Designade handgjorda ved-korgar från Jämtland, finns även med hjul så det är bara att fylla på och rulla in. Svart metall med smides-struktur, finns med älg, lodjur, ripa, änder och kråkor.

Pris: 3 150 kr.
Info:www.akw.se

För fötterna

Jaktia har i år utvecklat en ny serie strumpor för jägaren, till exempel ullfrottesockan Vrangell som går ända upp till knäet, förstärkt i tå och häl, minimalt med söm som stör.

Pris: 299 kr.
Info:www.jaktia.se

Lättborrat

Motorborr från Honda som är
framtagen speciellt för isborr, underdelen är en Lazerborr,
vikt 9,5 kilo, finns från
130 millimeter upp till 250.

Pris: 7 995 kr.
Info:www.normark.se

Skal för alla väder

Helly Hansen Dubliner fungerar lika bra som regn- eller skaljacka. Huva, inner- och ytterfickor, förseglade sömmar och andningsförmåga gör att den
fungerar vid aktivitet ute.

Pris: 1 000 kr.
Info: hellyhansen.com

Komplett från Mora

Ett jägarset från Moraknivar som består av liten yxa och en allroundkniv, kniven med slida,
profilslipat blad och friktionsgrepp. Yxhuvud i epoxilackat borrstål,
eggskydd i läder.

Pris: 629 kr.
Info:www.moraknivar.se

Lätt på foten

Från Gyttorp Jakt kommer Muck Peak Hardcore, vinterkänga i brunt och svart, en lätt
känga med läder och vattentät Spandura-textil. Greppsäker yttersula. Komforttemperatur minus 40 till plus 4 grader.

Pris: 1 990 kr.
Info:www.gyttorp.se

Spåraren

Från Chevalier kommer nya Tracker Waistcoat för hundföraren i orange kamouflage, med flera fickor, ammunitionshållare, reflexer och ett tåligt yttertyg.

Pris: 1 495 kr.
Info: www.chevalier.se

Sk1se kallar

Fällkniven säljer en jubileumskniv i begränsad upplaga som heter Sk1se Jarl, med blad i laminerat pulverstål i en sandwichkonstruktion. Skaft i karelsk björkmasur. Läder-slida, totallängd 21 centimeter, vikt 135 gram.

Pris: 3 350 kr.
Info: www.fallkniven.se

Rymmer två

Isfisketält från Rapala som rymmer två fiskare, levereras i en väska med axelremmar, med kjolar mot isen som hindrar drag. Sätts upp på cirka en minut.

Pris: 2 595 kr.
Info. www.normark.se

För stillasittare

Isfiskaren sitter stilla i timmar och behöver en mössa som står emot kylan. Rapala Trapper Hat är en traditionell mössa i vindtätt och vatten-tåligt material fodrat med pälskant.

Pris: 149 kr.
Info: www.normark.se