Vapentest: Chapuis Armes SuperOrion C35

Franska vapen är inte vanliga i Sverige även om Chapuis Armes dubbelstudsare har sina anhängare. Företaget har en snart 100-årig historia och Super Orion C35 är en välgjord och intressant hagelbock som går rakt på sak.

Chapuis Armes har sina anläggningar i St-Bonnet-le-Château som är centrum för franskt vapenbyggande likt belgiska Liege eller italienska Gardone. Fabrikens grundare, Jean Luis Chapuis grundade 1934 en verksamhet i St-Bonnetle-Château som underleverantör till mer etablerade vapentillverkare. 

Nästa fas i utvecklingen kom efter andra världskriget när man började tillverka egna vapen med delvis inköpta vapendelar.Chapuis Armes har sina anläggningar i St-Bonnet-le-Château som är centrum för franskt vapenbyggande likt belgiska Liege eller italienska Gardone. Fabrikens grundare, Jean Luis Chapuis grundade 1934 en verksamhet i St-Bonnetle-Château som underleverantör till mer etablerade vapentillverkare. Nästa fas i utvecklingen kom efter andra världskriget när man började tillverka egna vapen med delvis inköpta vapendelar.

Jean Luis Chapuis var en kompetent vapentekniker som snabbt fick rykte om att tillverka dubbelstudsare med utmärkt precision som passade väl till vildsvinsjakt.

Bli premium-medlem för att läsa vidare

✅Få tillgång till hela digitala arkivet
✅Läs e-tidningen när du vill
✅Läs alla premiumartiklar

JoF Premium
1 Månad

1 kr

Därefter 39 kr/mån
Avsluta när du vill

Prova nu

Premium + Tidning
✔️Allt från Premium
✔️Tidning hem

44 kr / nr

Ingen bindningstid

Köp nu