Hett och högt på trendlistan – Vildsvin och jägarliv

Där satt den. Trenden som är som gjord för mitt liv. Den som pekar ut sättet vi valt att leva och maten vi serverar som ett ideal. Vi är så rätt!

De senaste månaderna har man kunnat ta del av trendspaning. Vad är på gång? Hur kommer året bli? Vad är hett och vad är ute? Jag har mest kollat på maten, såklart.

Här, en summering. Mycket har hänt med köttätarna. De har blivit medvetna. Eko är allmänt känt och alltmer accepterat och efterfrågat. Men det räcker inte. Nu vill vi ha variation. Producenterna letar nya raser, eller snarare gamla raser. Särskilt handlar det om fjäderfä och om svin. Linderödsgrisar och raser som klarar ett liv utomhus med trynet i jorden. De tåliga, ursprungliga, och välsmakande.

Fattar ni! Det här är grisens år! Och mer bökglad och fri än ett vildsvin finns väl inte. Jägaren har dragit vinstlott. Dessutom, om man tittar bortom mattrenden, så är det stort och oerhört trendigt att äventyra och uppleva saker i naturen. Ett aktivt uteliv byggt på kunskap och respekt. Det är så det helst ska vara. Det goda livet. Femetta, igen.

I år är det jägarnas tur att toppa innelistan! Visste vi väl i och för sig. Vem har tvivlat?