Picklad rödlök till viltburgare och strömmingsmacka

Utlovade tillbehör till burgare och annat grillat får inledas med picklad rödlök. Enkelt, snabbt, snyggt och jättejättegott. Blir ett perfekt som smaksällskap till burgaren, men också till tortillias eller på toppen av den hårda mackan med stekt strömming.

Vi gör den på en 1-2-3 lag. Och jag bryr mig inte om att koka lagen utan rör sockret till det löst sig. Tycker personligen att löken förlorar för mycket spänst och färg om den läggs i ljummen lag.

1-2-3 är helt enkelt en beskrivning av mängdförhållandet mellan ingredienserna. Vanligt är att man kör på en, respektive två och tre dl av ättika, socker och vatten. Nu ska vi bara ha ett par lökar så jag har halverat mängderna.

  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 2-3 rödlökar

Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Det behöver inte vara helt löst eftersom det ändå snart smälter av vätskan. Skiva löken tunt och lägg den i lagen. Låt stå i kyl en eller ett par timmar. Svårare än så var det inte.

På burgaren till den picklade löken måste ni naturligtvis ha en majonnäs. Ni har väl inte missat receptet på magic majjo? Den som är klar på trettio sekunder! En absolut favorit!

Kolla filmen på facebook och ett mer exakt recept här på bloggen. Samma sak gäller viltburgare, mer finns att hämta på FB och i bloggen. Och såklart finns kortfilm med lökpickling på vår Facebook.