Ute är inne

Slutet av November och i min del av världen har solen visat sig fyra timmar den senaste månaden. Fyrtiofem timmar kallas normalt. Och ändå vad tror ni, var förväntas vi tillbringa vår tid? I soffhörnan? Nix, glöm det. Det är utomhus som gäller.

Den som plockat in grillen måste tänka om. Maten ska lagas och helst ätas under bar himmel, att den är dimgrå ända in på skinnet spelar ingen roll. Grill fine, men ännu hellre öppen eld. En sprakande brasa är idealet . Jägarlivet uppfyller alla kriterier på tredkänsla och det är bara att njuta av att vara rätt och inne.

Men, såklart finns en hake. Korv med bröd som man brukar, nja det håller inte riktigt. Men testa en annorlunda enkel macka. Korven grillar du och äter bredvid. Välj en tjockare, kryddigare korv med krångligt namn. Bullens får bli en annan dag.

Varm macka (6 pers)

  • 12 skivor surdegsbröd
  • Ajvar relish, kryddig paprikaröra som finns att köpa på glasburk
  • 250 g Mozarella
  • Ugnsfolie

Bred ajvar på hälften av brödskivorna. Skiva osten tunt och lägg över paprikaröran.. Toppa med ytterligare en brödskiva och tryck ihop som en toast. Slå in i folie som man sedan enkelt rostar över glöden.

Osten smälter och bildar långa trådar när man tar en tugga av det frasiga brödet. Sol eller inte det här är gott och elden gör ett bra jobb för välmåendet.