Läcker älgmacka

Läcker älgmacka
Varför inte plocka fram lite älgkött i frysen och laga till en läcker köttfärschili. Perfekt att ta med som skogspålägg på en varm macka.

 

Köttfärschili med varm macka

(6 pers)
800 g älgfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 paprikor, gul eller röd
1 chilifrukt
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk oregano
1 tsk mald spiskummin
1 tsk socker
1 burk små vita bönor
Salt
Grekisk yoghurt att servera till

 

1.  Ansa och hacka lök, vitlök och paprika. Finhacka chilin. Chilins styrka kan variera så smaka ytterst noga för att avgöra hur mycket som ska med i grytan. Fräs alltihop i olja.

2. Lägg i köttfärsen och bryn den. Häll på tomater, tomatpuré, fonden och kryddor. Låt det småputtra i 15 minuter innan du häller i de sköljda bönorna och smakar av med salt.

3.  Kyl chilin som sedan enkelt värms i skogen. En varm macka serveras till och eventuellt en klick yoghurt.

 

Varm macka

(6 pers)
12 skivor surdegsbröd
Ajvar relish, kryddig
paprikaröra
250 g mozzarella 
Ugnsfolie

 

1.  Bred ajvar på hälften av brödskivorna. Skiva osten tunt och lägg över paprikaröran. Toppa med ytterligare en brödskiva och tryck ihop som en toast. Slå in i folie som man sedan enkelt rostar över glöden.

 

Läs mer om:

Läs också

Saltet – en smaksak

Saltet – en smaksak

Gravad viltfilé, rimmad röding och rilettes – här är recepten där saltet är nyckeln till framgång. 

Aktuellt

ANNONS ▼
Magisk kamp i mörkret

Magisk kamp i mörkret

Eva Franzéns bilder på skogshararnas kamp om maten är både suggestiva och majestätiska. Tagna på natten i ett gömsle...

Tidningen Älgjakt ute nu

Tidningen Älgjakt ute nu

Äntligen närmar sig höstens stora premiär. Älgjakt 2022 innehåller allt för den som längtar.   Vi hänger med älghundsprofilen...

Molle briljerar i harskogen

Molle briljerar i harskogen

Anders Ydergren är för de flesta stövarjägare i Västsverige en välbekant profil. Genom åren har han dömt åtskilliga hundar...

Fler artiklar